Willem HörmannWillem Hörmann ('s-Hertogenbosch 1953) studeerde af in kerkorgel en piano. Als organist is hij verbonden aan de Sint-Cathrienkerk te 's-Hertogenbosch; daarnaast is hij organist in de H. Hartkerk te Vught, de Sacramentskerk te Middelrode en de SOW-Gemeente te Berlicum. In het buitenland concerteerde hij o.a. in de VS, Israël, Canada, Frankrijk, Duitsland, België, Luxemburg en het VK (Londen). 
Op zijn repertoire staan werken van Bach, Widor, Dupré, Vierne,  Messiaen, Franck, Liszt, Sweelinck, eigen werken en improvisaties. Hij zette zich in voor de Stichting Orgelkring 'Hendrik Niehoff', de Interkerkelijke Stichting Opleiding Kerkmuziek, Regionale Muziekschool ’s-Hertogenbosch, en de Vrienden van het Smits-orgel Sint Lambertuskerk Rosmalen en de Orgelkring Sint Cathrien te ‘s-Hertogenbosch.
Vanaf 2021 is hij adviseur bij de Brabantse Orgelfederatie.

-- Sint-Cathrienkerk te 's-Hertogenbosch

-- Voormalige Sint-Petruskerk te Berlicum (inmiddels afgebroken)

Sint-Janskathedraal, 's-Hertogenbosch

Lambertuskerk, Rosmalen

Voor informatie over de cd's die hij maakte, live video's, de orgels die hij bespeelt en de orgelconcerten die hij geeft:
website www.willem-hormann.nlMuziek via YouTube

Klik hier voor tientallen opnames, waaronder opnames van zijn huisorgel met 12 registers.Uitleg over orgels via YouTube

In deze videofilm van Joop Neefs legt organist Willem Hörmann op een heldere manier de werking van een orgel uit.
Naast zijn twee huisorgels zijn te horen en zien: het orgel van de SOW-Kerk te Berlicum, het orgel van de Heilig-Hartkerk te Vught, en het orgel van de Sint-Cathrienkerk te 's-Hertogenbosch.