Willem Hörmann

Willem Hörmann ('s-Hertogenbosch 1953) studeerde af in vijf richtingen waaronder kerkorgel en piano.
Als organist is hij verbonden aan de monumentale Sint-Cathrienkerk te 's-Hertogenbosch waar zich het grote historische Vollebregt-orgel bevindt. Hij is organist in de parochiekerk Allerheiligst Sacrament in Middelrode.
Buiten zijn werk als docent toetsinstrumenten (tot 2013 aan centrum voor kunstzinnige vormgeving 'de Muzerije' te 's-Hertogenbosch en sindsdien medeoprichter, secretaris en docent van de nieuwe Regionale Muziekschool 's-Hertogenbosch), geeft hij orgelconcerten en werkte mee aan diverse uitvoeringen met koren en opname's voor radio, tv en cd. De afgelopen jaren bespeelde hij tijdens concerten meer dan 50 orgels in binnen- en buitenland.
Op zijn repertoire staan de meeste grote werken van J.S. Bach, symfonieën van Widor en Vierne, grote werken van Olivier Messiaen, César Franck, J.P. Sweelinck en eigen werken.
Op veel concerten die hij samen met vooraanstaande koren gaf stonden omvangrijke werken op het programma, waaronder werken voor twee koren en twee orgels; ook begeleidde hij tal van solisten.
Hij zet(te) zich in voor de Brabantse Orgelfederatie, en jarenlang voor de besturen van de Stichting Orgelkring 'Hendrik Niehoff', de Interkerkelijke Stichting Opleiding Kerkmuziek, de Vrienden Van Het Smitsorgel Sint-Lambertuskerk Rosmalen en de Orgelkring Sint-Cathrien.

-- Sint-Cathrienkerk te 's-Hertogenbosch

-- Sint-Petruskerk te Berlicum (inmiddels gesloten)

Sint-Janskathedraal

Lambertuskerk, Rosmalen

Voor informatie over de cd's die hij maakte, live video's, de orgels die hij bespeelt en de orgelconcerten die hij geeft:
website www.willem-hormann.nl