Tommy van Doorn

Tommy van Doorn (1990) begon op zevenjarige leeftijd met pianolessen. Vanaf zijn zeventiende ging hij in de leer bij Jan Verhoeven in Boxtel, waar de basis werd gelegd voor het orgelspel in de belangrijke stijlperiodes en in de muziektheorie. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma studeerde hij vanaf 2009 hoofdvak orgel aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Henco de Berg en Ad van Sleuwen. Piano werd als bijvak gestudeerd bij Jelena Bazova. Tevens verdiepte hij zich in het bespelen van het Franse drukwindharmonium. In juni 2014 werd de conservatoriumstudie cum laude afgesloten met een concert in de Sint-Catharinakerk in Eindhoven. Verdere masterclasses en interpretatielessen werden gevolgd bij o.a. Ben van Oosten, Kees van Houten, Joris Verdin, Wolfgang Baumgratz (D) en Luca Scandali (It). Momenteel studeert hij Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht.
Tommy van Doorn treedt op als solist en begeleider op orgel, harmonium en continuo. Regelmatig werkt hij samen met Cappella Breda o.l.v. Daan Manneke en in 2014 toerde hij als solist met het Nederlands Studenten Kamerkoor. Voor het kwartaaltijdschrift 'Vox Humana' van de Harmonium Vereniging Nederland schrijft hij muziekbesprekingen. Bij de Brabantse Orgelfederatie verschenen enkele opnames van zijn spel en is hij betrokken als artistiek adviseur. Ook is hij bestuurslid van de Stichting Kerkconcerten Boxtel. In Roosendaal was Tommy van Doorn enkele jaren actief als organist van de Moeder Godskerk. In december 2012 is hij benoemd als titulair organist van de Sint-Petrusbasiliek te Boxtel, waar hij vaste bespeler is van het monumentale Smits-orgel (1842).

Tommy:

"De benoeming van Boxtel is eigenlijk Jan's laatste werk geweest. Hij heeft tot op het laatste moment gewild de toekomst voor het orgel zo goed mogelijk te regelen. Ikzelf heb orgel- en pianoles van hem gehad (hij heeft me ook voorbereid op het conservatorium), en ik heb altijd contact met hem onderhouden. Ik - studeerde al vaak op het orgel, en was er dus goed bekend mee. Jan heeft me voorgedragen als zijn opvolger op het Boxtelse orgel. Ik was op dat moment in Roosendaal nog organist, maar ik ben bijzonder vereerd dat ik het mag overnemen van een door mij zeer gerespecteerd mens en organist. Het ging allemaal sneller dan verwacht, maar ik hoop er goed werk te kunnen doen."

Meer info over Jan Verhoeven klik hier.