Laatste wijzigingen van deze website

Wijzigingen, aanvullingen, nieuwe pagina's, enz. staan hieronder aangegeven, zodat u direct kunt zien wat er sinds een jaar nieuw is op deze site.
U kunt er doorklikken naar de betreffende pagina.


16 november 2017

Er is een pagina toegevoegd van de Bethelkerk in 's-Hertogenbosch waar een Blamk-orgel uit 1974 staat.

Klik hier.

2 november 2017

Op de pagina van Brabantse orgelmuziek is de oproep toegevoegd van onze nieuwe BOF-adviseur Renť Bouman om te zoeken naar Brabantse orgelmuziek (partituren) die verloren dreigen te gaan.
Klik hier.


2 november 2017

De pagina van de Sint-Jansbasiliek te Oosterhout is het oude daar in 1890 verwijderde Bštz-orgel uit 1768 en de beiaard in de toren toegevoegd.
Klik hier.


2 november 2017

De pagina van de Sint-Odulphuskerk te Best is toegevoegd.
Klik hier.


29 oktober 2017

De pagina van de Sint-Servatiuskerk te Schijndel is uitgebreid met een YouTube video waarin Tommy van Doorn, voorzitter van de Stichting Smitsorgel Heilige Servatiuskerk, vertelt over de oprichting van de Stichting en het orgel demonstreert.
Kijk en klik hier.


10 oktober 2017
Nieuwsbrief 50 is verstuurd.
Lees hem, klik hier.


28 september 2017

Het najaarsprogramma met extra concerten in de Stadskerk Sint-Cathrien van Eindhoven op het pas gerestaureerde en gemoderniseerde Verschueren-orgel is bekend! De organist speelt op de speeltafel die centraal in de kerk staat opgesteld!
Klik hier.


12 september 2017

In Etten-Leur woont Arnold Arts, 83 jaar oud en voormalig offset-drukker. Hij bouwde op zijn zolder een twee-klaviers kabinetorgel en is lid van de Orgelkring Jacobus Zeemans in Etten-Leur.
Klik hier.


10 september 2017

Aan de pagina van het Trouwkerkje in Etten-Leur zijn nieuwe foto's en gegevens toegevoegd n.a.v. de viering van het 300-jarig jubileum van dit orgel van Jacobus Zeemans.
Klik hier.


5 september 2017
Er is een pagina toegevoegd over Wouter van der Wilt, de nieuwe docent improvisatie aan het Fontys te Tilburg.
Klik hier.


25 juli 2017
Er is een pagina toegevoegd over de Sint-Trudokerk in Stiphout, gemeente Helmond.
Klik hier.


16 juli 2017
Het Pels & Van Leeuwen-koorgel uit 1997 dat uit de inmiddels gesloten Pauluskerk stond, verving in 2016 een Verschueren-unitorgel in de Servatiuskerk van Schijndel. Het is nu opgenomen op de betreffende pagina.
Klik hier.


1 juli 2017
Alle programma's van de zaterdagmiddagconcerten in juli en augustus in de Brigidakerk te Geldrop zijn toegevoegd aan de concertagenda.
Klik hier.


26 juni 2017

Het magazine Brabants Orgelrijkdom 2017 is nu ookcompleet, als pdf, te bekijken, klik hier.


18 mei 2017


De nieuwe cd die gemaakt is bij de excursie van 13 mei naar Nuenen en Eindhoven is bestelbaar. Alle informatie over wat er op de cd staat, inclusief de gebruikte registraties, vindt u hier.
Wilt u hem bestellen, klik hier.15 mei 2017

De concerten op het grote Batz-orgel in de Grote Kerk van 's-Hertogenbosch zijn toegevoegd aan de concertagenda. Op dinsdagavonden in de zomermaanden, om de week met de dinsdagavondconcerten in de Sint-Janskathedraal.
Klik hier.


17 maart 2017

De concerten op het grote Smits-orgel in de Pieterskerk te Oirschot zijn toegevoegd aan de concertagenda.
Klik hier.


16 maart 2017

De Orgelkring F.C.-Smits organiseert dit jaar drie concerten: een in Teeffelen, in Overangel en Nistelrode.
Klik hier.


11 maart 2017
Het programma voor 2017 van de concerten in de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk in Breda is bekend. Dit jaar een nieuwe opzet met vier lunchconcerten op woensdagmiddag in juni voor aankomend talent, vier orgelconcerten op zondagmiddag in augustus een een nieuw internationaal orgelfestival in september.
Klik hier.

9 maart 2017

De zaterdagmiddagconcerten in juli en augustus in de Brigidakerk te Geldrop zijn toegevoegd aan de concertagenda.
Klik hier.


6 maart 2017
Het programma voor 2017 van de concerten in de Sint-Janbasiliek te Oosterhout is bekend. Ook dit jaar weer een opvallende reeks concerten met naast reguliere orgelconcerten een concert met de Josti-band, improvisatie bij een stomme film, een concert met alle toetsinstrumenten van de Basliliek en het Dierendagproject. Ook de marktconcerten op zaterdagmiddag in de zomermaanden zijn weer vrij te bezoeken.
Klik hier.

5 maart 2017
Het grote Verschueren-orgel van de Stadskerk Sint Cathrien in Eindhoven gaat van half april tot september in groot onderhoud. Er zullen in deze periode geen concerten worden ngegeven op dit orgel en voor de geplande concerten op de vierde zaterdag van de maand worden andere locaties gezocht.
Klik hier.


In Sint-Oedenrode wordt dit jaar weer een serie concerten op het Smits-orgel gegeven in de Martinuskerk.
Klik hier.


In Cuijk zijn dit jaar vier concerten gepland op het Severijn-orgel in de Martinuskerk.
Klik hier.


In Chaam in de Ledevaertkerk is dit jaar een concert op 28 mei gepland. Een bijzonder concert met vier clavecinisten en organisten die gezamenlijk een concert geven...
Klik hier.


Zaltbommel, Sint-Maartenskerk heeft de concerten bekend gemaakt.
Klik hier.


2 maart 2017
In Waalre worden dit jaar twee concerten op het Flentrop-orgel georganiseerd in de Agnus Dei-kerk.
Klik hier.


1 maart 2017
Stichting Cultureel en Religieus Erfgoed Handel organiseert dit jaar een concert in oktober op het oude Van Dijck-orgel van de parochiekark O.L. Vrouw Ten hemelopneming.
Klik hier.


28 februari 2017
Het programma voor 2017 van de orgelconcerten in de Lambertuskerk in Wouw is bekend. Er worden dit jaar vier concerten gegeven.
Klik hier.


27 februari 2017
Het programma voor 2017 van de orgelconcerten in de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom is bekend. Er wordt dit jaar naast de concerten ook een Ibach-Festival in september georganiseerd.
Klik hier.


26 februari 2017

Een nieuwe pagina is aangemaakt voor de Johanneskerk in Eindhoven. In deze voormalige kapel 'De Morgenster' staat sinds 2016 een Vierdag-orgel. Deze kerk is onderdeel van de voorjaarsexcursie van de Brabantse Orgelfederatie op zaterdag 13 mei a.s..
Klik hier.


20 februari 2017
Het programma voor 2017 van de Lambertuskerk in Helmond is bekend.
Klik hier.


19 februari 2017
Het programma voor 2017 van de Stichting Kerkconcerten Boxtel is bekend. In de Petrusbasliek wordt dit jaar weer een fraaie serie concerten gegeven.
Klik hier.


18 februari 2017

Een nieuwe pagina is aangemaakt voor orgelbouwer Jacobus Zeemans die eind 17e, begin 18e eeuw in West-Brabant werkzaam was.
Klik hier.


17 februari 2017

De concerten in Waalwijk, Sprang en Waspik zijn opgenomen in de agenda. Orgelkring Waalwijk biedt weer een rijk programma.
Klik hier.


15 februari 2017

Het programma voor 2017 van de concerten in Etten-Leur is bekend. Ook dit jaar weer concerten in de Lambertuskerk, de Van Goghkerk (voorheen Raadzaal) en het Trouwkerkje.
Klik hier.


14 februari 2017

De concerten in de oude kapel van het Cenakel in Tilburg zijn opgenomen in de agenda. Er worden daar twee concerten gegeven met orgel, sopraan en alt.
Klik hier.


10 februari 2017

De concerten in de Sint-Genovevakerk van Breugel zijn bekend. Er worden daar vier concerten gegeven waarvan drie omlijst met gedichtten.
Klik hier.


9 februari 2017

De concerten in de Sint-Willibrorduskerk van Deurne zijn bekend. Er worden daar diverse concerten gegeven, waaronder orgelconcerten.
Klik hier.


7 februari 2017

De concerten in de Sint-Janskathedraal van 's-Hertogenbosch zijn bekend. In de Sint Jan worden in de zomermaanden op dinsdagavond om de twee weken grote orgelconcerten gegeven. Verder zijn er op zaterdagmiddag gratis toegankelijke orgelbespelingen van een half uur.
Klik hier.


3 februari 2017


Het programma van de Orgelkring Gregorius van Dijk is bekend. Er zijn dit jaar concerten in
Venray, St. Petrus' Bandenkerk
Ottersum, Johannes de Doper
Grave, Sint-Elisabethkerk
Sint Anthonis, Sint-Anthonis Abt kerk
Ottersum, Johannes de Doper
Gennep, Protestantse Kerk en Lambertuskerk
Horst, Sint-Lambertuskerk
Klik hier.


24 januari 2017

Het twee concerten in de Heilige Clemenskerk van Nuenen zijn bekend.
Klik hier.


24 januari 2017Het programmaoverzicht 2017 van de Orgelkring Jacobus Zeeman is bekend. Zij organiseren concerten in het trouwkerkje, de Van Goghkerk en de Lambertuskerk van Etten-Leur.
Klik hier.20 januari 2017


Het programmaoverzicht 2017 van de Midden-Brabantse Orgelkring is bekend. Dit jaar zijn er concerten in Tilburg, Goirle, Udenhout, Diessen en Hilvarenbeek en een excursie naar BelgiŽ.
Klik hier.


12 januari 2017

Een nieuwe pagina is aangemaakt voor de kleine nieuwe Sint-Michaelkerk in Breda, waar sinds 2010 het mechanische Verschueren-orgel uit 1960 geplaatst werd.
Klik hier.Bergen op Zoom stuurde ons het eerste programmaoverzicht van dit jaar. De concerten voor de eerste helft van 2017 zijn nu bekend.
Klik hier.


6 januari 2017

Een nieuwe pagina is aangemaakt voor de Sint-Petruskerk in Eindhoven, waar een prachtig Walcker-orgel uit 1897 staat.
Klik hier.


2 januari 2017
De financiŽle gegevens, nodig voor de ANBI status, op de pagina van de Federatie zijn geactualiseerd. Nu zijn daar ook het Jaarplan 2017 en de jaarrekening over 2015 in te zien.
Klik hier.


12 oktober 2016
Een nieuwe pagina is aangemaakt voor organist Annelies Willemse die op 15 oktober a.s. een van de drie organisten is die speelt tijdens de excursie naar lieshout en Helmond. Zij is organist van de Sint-Jozefkerk in Helmond.
Klik hier.